DARMOWA DOSTAWA DLA ZAMÓWIEŃ POWYŻEJ 159ZŁ

Uganda Bugisu
43.00 zł
Wysokość upraw: 1600 – 2400m n.p.m.
Rodzaj obróbki: Na mokro
Odmiana botaniczna: Typica, SL 14, SL 28
Stopień palenia: Średni
Profil smakowy: Suszona śliwka, orzech włoski, czekolada
Polecane do: Ekspres ciśnieniowy, Kawiarka, Drip, Chemex, Aeropress
Wielkość opakowania: 250g
7 w magazynie
Witamy w świecie wyjątkowej kawy, gdzie surowe krajobrazy regionu Mount Elgon w Ugandzie rodzą jedną z najlepszych kaw w Afryce Wschodniej. Położony na wysokich zboczach tej majestatycznej góry, region Bugisu słynie z produkcji ziaren kawy, które urzekają zmysły swoim wyjątkowym smakiem i bogatym dziedzictwem.
Nasza kawa Uganda Bugisu pochodzi wyłącznie z bujnego regionu Bugisu, miejsca, w którym uprawa kawy jest zarówno pasją, jak i sposobem na życie. Wulkaniczna gleba, obfite opady deszczu i idealna wysokość daje im idealne środowisko dla rozwoju krzewów kawowca.
Kawa z Ugandy to przygoda na więcej niż jedną filiżankę. Fakt, że mówimy o kawie afrykańskiej rosnącej na znacznych wysokościach sugeruje głębię smaków, której nie powstydziłyby się takie regiony jak Sidamo w Etiopii czy Mbeya w Tanzanii.
W Bugisu kawa przechodzi skrupulatną obróbkę, z dbałością o szczegóły na każdym etapie. Ziarna są zazwyczaj myte i suszone na słońcu, zapewniając czystość smaków, a z powodu wysokiej jakości obróbki możemy poczuć naturalne cechy regionu.
Niezależnie od tego, czy wolisz klasyczną kawę przelewową, głębię French Pressa czy bogatą intensywność espresso, kawa Uganda Bugisu jest wszechstronna i zapewnia przyjemne doznania w każdej metodzie parzenia. Postanowiliśmy wypalić naszą kawę z Bugisu tak, aby każdy mógł spróbować innego wymiaru kawy z Afryki.
Podaruj sobie niezwykły smak kawy Uganda Bugisu już dziś.
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.



Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.