DARMOWA DOSTAWA DLA ZAMÓWIEŃ POWYŻEJ 159ZŁ

Tanzania Mbeya
49.00 zł
Wysokość upraw: 1200 – 1800m n.p.m.
Rodzaj obróbki: Na mokro
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Stopień palenia: Jasny
Profil smakowy: Owoce leśne, porzeczki, cytrusy
Polecane do: Ekspres przelewowy, Drip, Chemex, Aeropress
Wielkość opakowania: 250g
Brak w magazynie
Kawa Tanzania Mbeya to ukryty klejnot w świecie kaw speciality, znany z wyjątkowej jakości i charakterystycznego profilu smakowego. Kawa ta pochodzi z bujnych wyżyn regionu Mbeya w Tanzanii, gdzie połączenie klimatu, wysokości i dbałości o uprawę skutkuje wyśmienitą jakością ziarna.
Podobnie jak Rwanda, Tanzania dopiero niedawno stała się rozpoznawalna dzięki swoim kawom specialty. Dzięki coraz lepszej infrastrukturze, dostępowi do stacji myjących i kooperatyw zrzeszających małych plantatorów, Tanzania konsekwentnie produkuje wysokiej jakości ziarna.
Krajobraz produkcji kawy w Tanzanii jest złożony, z ogromnymi odległościami między obszarami uprawy kawy i często bardzo nierównym terenem. 90% producentów kawy w Tanzanii pochodzi z małych gospodarstw rolnych o powierzchni od 0,5 do 3 hektarów. Około połowa całkowitej ilości kawy produkowana jest w południowych regionach Mbeya, Mbozi i Mbinga.
To, co naprawdę wyróżnia kawę Tanzania Mbeya, to jej niezwykły profil smakowy. Kawa ta słynie ze swojej wyrazistej, owocowej kwasowości, co czyni ją idealnym wyborem dla tych, którzy cenią sobie orzeźwiające smaki. W końcowym naparze znajdziemy nuty cytrusowe i owocowe takie jak owoce leśne czy porzeczki, wykończone dodatkiem subtelnych nut kwiatowych.
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.



Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.