DARMOWA DOSTAWA DLA ZAMÓWIEŃ POWYŻEJ 159ZŁ

Salwador Finca La Reforma
50.00 zł
Wysokość upraw: 1350-1450m n.p.m.
Rodzaj obróbki: Na sucho
Odmiana botaniczna: SL-28, Bourbon
Stopień palenia: Jasny
Profil smakowy: Owoce tropikalne, brązowy cukier, czekolada
Polecane do: Ekspres przelewowy, Drip, Chemex, Aeropress
Wielkość opakowania: 250g
3 w magazynie
Położona wśród bujnych krajobrazów Salwadoru farma kawy Finca La Reforma jest świadectwem kunsztu i poświęcenia w uprawie kawy w tym klejnocie Ameryki Środkowej. Salwador, znany z produkcji wysokiej jakości ziaren Arabiki, jest dumny ze swojego kawowego dziedzictwa, a Finca La Reforma jest przykładem wysiłku w dążeniu do doskonałości.
Położona w jednym z malowniczych regionów wzgórz Apaneca-Ilamatepec, Finca La Reforma korzysta z idealnej wysokości i klimatu. Na wysokości powyżej 1350 metrów nad poziomem morza wiśnie kawowe kwitną, rozwijając wyjątkowe smaki, które wyróżniają kawę La Reforma.
Na farmie uprawiane są odmiany Bourbon, Pacas, SL28. Finca La Reforma zajmuje się nie tylko uprawą kawy, ale także zrównoważonymi praktykami. Rosną tu rodzime gatunki drzew, aby zapewnić cień krzewom kawowym. Drzewa zacieniające obniżają temperaturę wzrostu kawy oraz ograniczają nasłonecznienie. Zapobiegają też erozji gleby i zapewniają siedliska dla ptaków i innych dzikich zwierząt.
Wiśnie są zbierane ręcznie przez przeszkolony personel, który wybiera tylko dojrzałe owoce. Następnie dostarczane są do El Borbollon, gdzie jest sortowana jest w celu oddzielenia według gęstości, a następnie układana do wyschnięcia na zacienionych podwyższonych łóżkach. Wiśnia schnie przez około 20 dni co wyraźnie wpływa na długi i świeży smak wypalonego ziarna nawet po roku od zbiorów.
Skrupulatna dbałość o zbiory i przetwarzanie w Finca La Reforma przyczynia się do tego, że w finalnym kubku wyczuwalne są owoce tropikalne wraz z dużą nutą słodyczy brązowego cukru i czekolady.
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.