Kolumbia Finca Los Robles

47.00 

Wysokość upraw: 1580 – 1800m n.p.m.
Rodzaj obróbki: Na mokro
Odmiana botaniczna: Colombia
Stopień palenia: Średni
Profil smakowy: Czereśnie, czekolada, migdały, pomarańcze
Polecane do: Ekspres ciśnieniowy, Kawiarka, Drip, Chemex, Aeropress

Wielkość opakowania: 250g

4 w magazynie

Kolumbia Finca Los Robles to kawa produkowana na farmie Finca Los Robles w regionie Huila w Kolumbii. Huila jest jednym ze najbardziej znanych regionów uprawy kawy w Kolumbii. Znajduje się w południowo-zachodniej części Kolumbii i słynie z idealnych warunków do uprawy kawy, w tym dużych wysokości, żyznej gleby wulkanicznej i stałych opadów deszczu.

Każdy roaster, importer zielonych ziaren lub miłośnik kawy powinien znać kawę Huila. Pozwól więc, że podzielę się z Tobą kilkoma podstawowymi informacjami, które powinieneś znać. Uprawa kawy w Huila sięga połowy XIX wieku, kiedy to kawa została wprowadzona do tego regionu. Odważni i wizjonerscy plantatorzy kawy, zarówno mężczyźni, jak i kobiety, rozpoczęli tę nową uprawę, nieświadomie stawiając pierwsze kroki w kierunku kawowej wielkości, której skali nikt się nie spodziewał.

Region Huila jest niekwestionowanym liderem w produkcji kawy w Kolumbii. Jego rozległe plantacje kawy są rozmieszczone w czterech głównych regionach: Południowym, Centralnym, Północnym i Zachodnim. Każdy z tych regionów nadaje kawie unikalne cechy i profile smakowe, czyniąc ją cennym klejnotem dla miłośników wysokiej jakości kawy.

Smaki, które wyróżniają kawę Finca Los Robles to bogata symfonia w której można znaleźć dosłownie wszystko. Od wyraźnej i zrównoważonej słodyczy po jasną i żywą kwasowość oraz delikatne niuanse owoców, migdałów i czekolady, każdy łyk jest wyjątkowym doświadczeniem.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.