Panama Chiriqui

49.00 

Wysokość upraw: 1500-1700 m n.p.m.
Rodzaj obróbki: Na mokro
Odmiana botaniczna: Catuai
Stopień palenia: Jasny
Profil smakowy: Brzoskwinie, Jeżyny, Miód, Czekolada
Polecane do: Ekspres przelewowy, Drip, Chemex, Aeropress

Wielkość opakowania: 250g

Brak w magazynie

Region Chiriqui położony w zachodniej części kraju w pobliżu granicy z Kostaryką, znany jest jako „Dolina Księżyca”. Plantacje kawy rozciągają się tutaj na żyznych glebach wulkanicznych w okolicach wulkanu Baru, na wysokościach powyżej 1500 m n.p.m. Dzięki idealnym warunkom klimatycznym, kawy z Chiriqui charakteryzują się wyjątkową jakością i niepowtarzalnym profilem smakowym. Historia kawy w Panamie sięga XVIII wieku, ale dopiero plantacje założone w górzystych terenach przyniosły sukces komercyjnej uprawie. Dziś kraj ten koncentruje się na jakości, a nie ilości, co sprawia, że Panama produkuje jedne z najlepszych kaw na świecie. Plantacje, często o powierzchni zaledwie kilkudziesięciu hektarów, prowadzone są zarówno przez potomków europejskich imigrantów, jak i rdzennych mieszkańców.

Nasza kawa z regionu Chiriqui w Panamie to bogate nuty smakowe, znajdziecie tu soczystą brzoskwinię, kwasowość jeżyny, delikatny miód i wyrazistą ciemną czekoladę. Te harmonijne akcenty sprawiają, że każda filiżanka tej kawy to orzeźwiające doznanie. Spróbuj kawy z Chiriqui i odkryj smak Panamy w najlepszym wydaniu.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.